Skip to main content

“Leren moet leuk zijn… én een tikkeltje op het randje!”
- Marco Gala

Marco boeken als keynote spreker?

Nee vrijblijvend contact op. Let's connect!

Even voorstellen

Marco heeft een achtergrond in de sport, didactiek en psychologie. Al op 26 jarige leeftijd stuurde hij een succesvol internationaal team aan van meer dan honderd mensen. Dat ging met vallen en opstaan en omdat hij daarbij geregeld zijn neus stootte, ging hij zich lichtelijk obsessief verdiepen in de psychologie van (persoonlijk) leiderschap, mindset en teamdynamiek. Hij verslond vele boeken over deze onderwerpen en volgde intensieve trainingen en masterminds over de hele wereld. En omdat hij een voorstander is van constante groei en ontwikkeling, doet hij dat nog steeds.

Hij rolde het trainersvak ‘bij toeval’ in doordat organisaties zijn hulp inschakelden om een inspirerende vibe in de organisatie te creëren van hoge medewerker- en klantbeleving.

Beleving en resultaat

Hij heeft de gave om mensen uit te dagen om anders te kijken, hun mindset te onderzoeken en hen mee te nemen in krachtige storytelling waardoor zich nieuwe mogelijkheden openen.

Hij weet complexe inzichten visueel en pakkend te maken. Geen academisch gezwam, geen vakjargon, geen ingewikkelde modellen en geen slaapverwekkende powerpoint presentaties.

Als geen ander weet hij mensen écht te raken en in beweging te krijgen en is hij een meester in het creëren van breakthroughs.

De intensieve transformatie trajecten bij wereldwijde organisaties hebben bewezen dat het ook op grote schaal werkt.

Geen workshop en geen organisatie is hetzelfde.

Toch zijn deze 3 elementen altijd herkenbaar …

IJzersterke content!

De inhoud is altijd gebaseerd op wetenschappelijke inzichten. Het moet gewoon kloppen!

Om iets anders te DOEN ná de training is echter meer nodig, omdat nieuw gedrag alleen authentiek en geloofwaardig kan zijn door een Mindset shift. Dit vereist een ander level van trainen dan het aanleren van kunstjes.

Aansluiten op de behoefte!

Te vaak gebeurt het dat de leerstof niet goed aansluit op de praktijk van de deelnemers. Doodzonde natuurlijk!!

Onze aanpak is gericht op inspireren om te willen implementeren en dus op de performance ná de training want uiteindelijk gaat het niet om wat je hebt geleerd, maar om wat je er in de praktijk mee doet!!

Leren en beleven!

Geen geforceerde rollenspellen en saaie powerpoints!

We gebruiken entertainment, storytelling, uitdagingen, games, en nog veel meer om de energie erin te houden én de informatie écht binnen te laten komen. Inzichten gekoppeld aan emotie beklijven immers veel beter en dat zorgt dat er écht iets gebeurt met het geleerde.

Eén ding is zeker: Ze vergeten het nooit meer!!

I’ve hired Marco for leadership coaching and must say that his approach and personality are key factors in the success. He uses a lot of practical tools and insights that can be applied in your daily business and life, right away. Lots of fun, but also lot of learnings. Thank you Marco!

Michel BurgerhofEntrepreneur with multiple companies

Marco is een brok dynamiet ! Een enthousiaste, sportieve trainer die de meeste mensen wel uit hun stoel weet te krijgen.

Francis WildtMercure Amsterdam City, General Manager

Ik krijg nog altijd een glimlach als ik terugdenk aan onze ontmoeting met Marco in Utrecht. Wat een fijne presentatie. En die oranje auto vergeet ik niet meer!

Rosanne HussaartsManager Specialistische en Forensische Zorg

Marco zijn kwaliteiten zijn met name zijn enthousiasme, zijn levendigheid, zijn speelsheid en innemendheid., wat een aanstekelijke en inspirerende werking heeft op anderen. Ik beveel hem van harte aan.

Daniel OfmanGrondlegger van de kernkwadranten

Marco is a charismatic coach who can coach and give feedback to you so the message is completely clear. Marco has a ability to use daily situations and humor in a good balance, he really got full attention from me and the group where I took part in.

Anders KlintborgCEO Blue/Nordic Design

Marco denkt in kansen. Zet hem voor een willekeurige groep en met zijn charme en kennis zal hij heel makkelijk een leerklimaat scheppen dat uitnodigt tot blijvende gedragsverandering.

Peter van RooyHR expert