Skip to main content

LEAD
Groeiprogramma voor leiders

Play Video

introductie

Leading others

Denken als een leider? Schrijf je in!

De stap van expert naar leider

Jarenlang ben je uitgeblonken als expert in je vakgebied en mede daardoor kreeg je een promotie tot leidinggevende. Jouw kennis en ervaring zie je daarom als een belangrijke basis voor je nieuwe rol als leidinggevende. En juist daar gaat het mis…

De leider zijn, is een andere tak van sport waar je je opnieuw in moet bekwamen. Het gaat ineens meer om mensen dan om kennis en dat is lastig.

En dan word je als nieuwe leidinggevende vaak ook nog zonder de nodige begeleiding en training in het diepe gegooid, en wordt er verwacht dat je het fixt.

De dilemma’s stapelen zich op:

↔️ Wat werkt beter? Baas of vriend?
↔️ Scheidsrechter of coach?
↔️ Micromanagen of helicopterview?
↔️ Hoe krijg ik mijn team mee?
↔️ Hoe ga ik om met conflicten?
↔️ Leg ik de prioriteit op het team of het individu?
↔️ Om hulp vragen of bewijzen dat ik het zelf kan?
↔️ Hoe krijg ik alles gedaan en rust in mijn hoofd?

Logisch dat je dit als een stressvolle periode ervaart!

Het goede nieuws…  het is te leren!!

Doelgroep

Dit groeiprogramma is bestemd voor leiders die zich willen ontwikkelen in richting geven, verbinden en realiseren.

Praktische informatie

Duur: 2 hele dagen verdeeld over 2 weken
Tijden: van 09:00u tot 17:00u

Maximaal aantal deelnemers:  15 p.

Sorry, No more event to show

No events to display.

Locatie

Campus Delta
Rietbaan 4, 2908 LP
Capelle aan den IJssel

 

Campus Delta ligt op het bedrijventerrein Capelle XL. De locatie ligt tussen de A20 en Hoofdweg in en is met de auto zeer goed bereikbaar vanaf de A20 via afslag Capelle aan den IJssel (afslag 16). Trein- en metrostation Schollevaer bevindt zich op loopafstand (600 meter/7 minuten) en metrostation Ambachtsland bevindt zich op 1.000 meter en circa 12 minuten lopen.

Waarom dit programma?

Het kan jaren duren voor een nieuwe leider voldoende grond onder de voeten voelt en dat kost gewoon teveel tijd en stress. Dat drukt op het zelfvertrouwen, motivatie en resultaten en zorgt voor onnodige problemen…

  • Zij hebben de meeste invloed op de inzet van hun mensen
  • Het werkplezier hangt grotendeels af van deze leiders
  • Hun leiderschap beïnvloedt de trots en betrokkenheid
  • Onbekwaam leiderschap verhoogt het ziekteverzuim
  • Er is hoog verloop in de teams van onbekwame leiders
  • Het is de minst ervaren groep leidinggevenden
  • 60% van alle nieuwe leiders faalt in de eerste 2 jaar

 

Dus zolang wil je niet wachten.

Waarom meer impact?

In dit groeiprogramma staan géén leiderschap modellen of skills centraal zoals situationeel  leiderschap of het voeren van functioneringsgesprekken. Daar zijn al genoeg andere leiderschap cursussen voor. Bovendien is dat niet wat het echte verschil gaat maken.

Wat in dit groeiprogramma juist wél centraal staat, is de mentale verandering die de nieuwe leider als mens moet maken om de rol van inspirerend leider goed uit te kunnen voeren. Deze transitie zorgt voor de grootste impact. Sterker nog, zonder deze mentale transitie zal geen enkele leiderschap-skill effectief zijn, omdat het dan slechts een kunstje blijft waar mensen doorheen prikken.

Programma dag 1

De rol van leider is een heel nieuw spel waarvoor een nieuwe mindset nodig is.

“Leren kijken en denken als een leider’ staat deze eerste dag centraal.

Geen ouderwetse leiderschap modellen of gesprekstechnieken, maar juist werken aan een verandering van perspectief omdat dat het grote verschil gaat maken.

Aan het eind van deze eerste dag volgen 2 weken van implementeren, ervaring opdoen, je neus stoten en toepassen.

Twee weken lang gewoon lekker bezig zijn met alle inzichten aan de hand van waardevolle praktijkopdrachten.

Programma dag 2

Na 2 weken komen we weer bij elkaar om allereerst te reflecteren op de ervaringen van de afgelopen 2 weken.

De start van de tweede dag voelt dan al als een succes omdat er al zoveel merkbare progressie is gemaakt in de afgelopen 2 weken. Heerlijk!

Er is een nieuwe kijk op leiderschap ontstaan die een sterke impact heeft op wie je bent en op hoe je leiding geeft.

Alle extra inzichten die op deze afsluitdag voorbij komen, geven je de effectieve tools om te verbinden, te communiceren, te inspireren, vertrouwen te creëren, en om een team te bouwen dat hoog scoort in zowel plezier als prestatie.

Ben er echt meteen mee aan de slag gegaan en hoor nu van mijn managers dat ik in positieve zin veranderd ben. Ik probeer nu zoveel mogelijk 'aapjes' van mijn schouder te houden doelen te stellen met het team. Ze zelf na laten denken en zelf op laten lossen. Nogmaals dank voor deze waardevolle training. Super!

Joris SoetendalManager

Na deze leiderschapstraining van Marco gebruik ik veel uit de cursus naar mijn collega's. Marco weet een goede basis te leggen voor het omgaan en begrijpen van je collega's. Voor mij was het een inspirerende cursus die ik zeker kan aanbevelen..

Tineke ArendsenAfdeling manager

Prima! Er wordt gewerkt met prikkelende opdrachten en er is een goede mix van theorie en praktijk. Ik ga dit zeker aanbevelen!

Tim HoltelRPS, Project Manager Geo-informatics

Mooi is het resultaat van de collega’s leidinggevende bij Prisma dat zij hun onbewuste kwaliteiten nu laten zien. Ik geloof erin dat als het gehele management en primair proces deze training volgt er een nog gezonder en plezieriger werkklimaat ontstaat wat ten dienste komt aan onze cliënten en hun netwerk (dienstbaar in je eigen omgeving). Marco hou vol, je maakt mensen gelukkig(er).

Henk MoerenhoutAccountmanager, Stichting Prisma

Geweldig programma. De theorie wordt in gerichte bruikbare tools aangeleverd die meteen ook effect op je werkplek hebben. De stof op zich zelf was zo nuttig dat ik het meteen wil toepassen. Het wordt hapklaar en pragmatisch gemaakt voor directe toepassing. Absolute aanrader!

Ryan LalaFO supervisor

Echt wauw! De opdrachten en het toepassen ervan. Ik ga hier veel aan hebben. Het is zo leerzaam en daar kom je pas achter zodra je geweest bent. Zeker weten een aanrader!

Tiësto OrelioAssistent manager

Schrijf je in en upgrade jouw mindset!

Dit groeiprogramma is iets voor jou als je een pakkend programma zoekt dat uitgaat van jou en de uitdagingen waar jij mee te maken hebt in de praktijk. Net als al onze trainingen zijn deze dagen gevuld met inspiratie, pakkende oefeningen en fun. Geen rollenspellen en saaie presentaties.

Reserveer jouw plek!

€895,- p.p.

Exclusief btw.
Inclusief heerlijke lunch op beide dagen.

Voor groepen gelden er speciale tarieven.