Skip to main content

Over Marco Gala

Get inspired. Have fun. Grow.

“Leren moet volgens mij FUN zijn én een tikkeltje op het randje. Dit zorgt voor de beste resultaten.” – Marco Gala

“Op 26 jarige leeftijd stuurde ik een succesvol internationaal team aan van meer dan honderd mensen die overal vandaan kwamen: USA, Nederland, Spanje, Zuid-Amerika, Rusland, Engeland, …

Een geweldige tijd want het mooiste wat er is, is optimale beleving creëren in een team waardoor de performance én het resultaat stijgt!

Toch ging het niet zo makkelijk. Het was een jong team met veel potentie maar ik had geen opleiding gevolgd om zo’n groot team te leiden dus dat ging met vallen en opstaan.

Omdat ik daarbij geregeld mijn neus stootte, ging ik me lichtelijk obsessief verdiepen in de psychologie van leiderschap, menselijk gedrag, teamvorming en beleving. Zo werd ik een groei-junky en verslond ik vele boeken en audioboeken over deze onderwerpen en volgde intensieve trainingen en keynotes over de hele wereld.

In eerste instantie dus niet om anderen te trainen, maar puur uit eigenbelang.

Ik ben het L&D vak eigenlijk ‘bij toeval’ ingerold doordat organisaties mijn hulp inschakelden om bij hen ook een inspirerende vibe in de organisatie te creëren van inspirerend leiderschap en hoge medewerker- en klantbeleving. Waarschijnlijk word ik daarom ook niet gezien als een typische ’trainer’.

Toen mijn speelse aanpak en energie bleken te werken, ontstond er een sneeuwbal effect dat zich uitspreidde over verschillende werkvelden en continenten.

Voor mijn gevoel zit ik nu helemaal op mijn plek en leren stopt nooit. Groeien brengt immers nieuwe uitdagingen met zich mee én nog meer groeihonger!”

  • Designer van boeiende leerprogramma’s

  • Inspirator voor mensen met groeihonger

  • Ervaren spreker en trainer op 4 continenten

  • Gegradueerde in HRD, sport & psychologie

  • Expert in Beleving, Leiderschap & Gedrag

  • Strijder voor leer-belevenissen met impact

  • Storytelling artist & trainer van trainers

  • Internationaal Firewalk instructor

Waarom wil je met Marco Gala werken?

Sinds 2005 ontwikkelde en faciliteerde hij learning journeys voor meer dan 100 organisaties in ruim 10 verschillende werkvelden, en had hij een positieve leer-impact op het leven van meer dan 100.000 mensen wereldwijd door hen te leren anders te denken en te doen. Zijn aanpak blijkt te werken voor allerlei succesvolle organisaties en mensen over de hele wereld.

Marco heeft de gave om mensen uit te dagen om anders te kijken, hun mindset te onderzoeken en hen mee te nemen in krachtige storytelling waardoor zich nieuwe mogelijkheden openen. Hij weet complexe inzichten visueel en pakkend te maken. Geen academisch gezwam, geen vakjargon, geen ingewikkelde modellen en geen slaapverwekkende powerpoint presentaties. Marco brengt zijn boodschap in duidelijke taal, is een meester in het creëren van breakthroughs en weet mensen écht te raken.

Leren met E3 methode

Education

De inhoud is altijd gebaseerd op wetenschappelijke inzichten. Het moet gewoon kloppen. Wij vinden het echter belangrijk dat leren niet stopt bij het overdragen van kennis. Het uitleggen van allerlei modellen en strategieën is niet genoeg. Om iets anders te DOEN ná de training is meer nodig, omdat nieuw gedrag alleen authentiek en geloofwaardig kan zijn door een Mindset shift. Dit vereist een ander level van trainen dan het aanleren van kunstjes.

Engagement

Leren met beleving!! Geen geforceerde rollenspellen en saaie powerpoints! We gebruiken wel veel entertainment, storytelling, uitdagingen, games, en nog veel meer om de energie erin te houden én de informatie écht binnen te laten komen. Info gekoppeld aan emotie beklijft immers veel beter en zorgt dat er écht iets gebeurt met het geleerde. Eén ding is zeker: Ze vergeten het nooit meer!!

Empowerment

Te vaak gebeurt het dat deelnemers na een interessante training het geleerde niet in de praktijk brengen. Doodzonde natuurlijk!! Onze aanpak is gericht op de performance ná de training want uiteindelijk gaat het niet om wat je hebt geleerd, maar om wat je er in de praktijk mee doet!! Omdat gedragsverandering niet over één nacht ijs gaat, zijn wij voorstanders van herhaal-momenten waardoor momentum wordt gecreëerd én vastgehouden en de deelnemers over een langere periode getriggerd worden om het eigen te maken.

Ik krijg nog altijd een glimlach als ik terugdenk aan onze ontmoeting met Marco in Utrecht. Wat een fijne inspiratie. En die oranje auto vergeet ik niet meer!

Rosanne HussaartsManager Specialistische - en Forensische zorg

It was really fun getting to know the team during the project. They were all helpful in answering my questions and made me feel completely at ease. The design ended up being twice as good as I could have ever envisioned!

Eve CrawfordProduct Designer, That Biz

I'm wondering why I never contacted these guys sooner! Seriously, they all have commendable talent in their respective fields and knocked my concept out of the ballpark. Thanks for an amazing experience!

Jack GrahamCo founder, Coffee Inc

Salient is by far the most astonishing WP theme out there! I literally could not be happier that I chose to buy your theme! Your regular updates and superb attention to detail blows me away every time I visit my new site!

Zak ReidInstructor, Skate Nao

MARCO GALA

Postbus 3009 MD,
Rotterdam, Nederland

info@marcogala.nl
+31 (0)10 222 35 48

Tijdens kantoortijden bereikbaar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.