fbpx

De kunst van Storytelling

Life is full of stories. What's yours?

Alles is Storytelling...

Engagement

Inspirerende leiders zijn vaak goede storytellers. Ze weten daarmee  mensen te verbinden, zowel extern, als intern. Verhalen brengen identiteit tot leven met als gevolg interne trots en externe authenticiteit.

Leren en onthouden​

We weten dat verhalen met twee vingers in hun neus alle modellen en theorieën verslaan. Maar waarom? Waarom houdt ons brein van stories? Onze hersenen zijn gemaakt om betekenis te onthouden en juist dat is wat stories doen: betekenis geven.

Empowerment

Great stories start a fire!           Verhalen raken het hart en dat zet mensen in beweging. Het maakt hen unstoppable. Mensen die niet in actie komen, zijn niet lui, maar missen een inspirerend verhaal.

Geluk en succes

Wij maken verhalen en verhalen maken ons! Het is de basis van ons  succes, van ons geluk. Eigenlijk zit iedereen dus al vol met verhalen, maar niet alle verhalen hebben de juiste impact. En dat is te leren dus daar gaan we mee aan de slag!

Hoe anderen het hebben ervaren...

“Ik heb al vele cursussen gehad, maar deze was écht super! Goede inzichten werden op een inspirerende, confronterende en uitdagende manier gebracht en ondersteund van duidelijke praktijkvoorbeelden. Een goede opzet waarbij er aandacht was voor zowel je eigen IK als voor het leiden van je team. Ons kader beoordeelde deze cursus met een 9,2.”

rick willems

“Een training die iedereen eigenlijk een keer gevolgd moet hebben. Inspiratie, inzicht, motivatie, analyse, zelfanalyse, tips, advies, uitdaging, spanning! Allemaal zaken die terugkomen in dit traject. Ook al heeft iemand al heel wat trainingen gevolgd deze masterclass geeft je echt nieuw inzicht en inspiratie. Maak er tijd voor vrij en je krijgt heel wat mooie bagage voor terug!”

hans huiskes

Marco weet mensen diep te raken, op de plekken waar het pijn doet. Vanuit die positie weet hij mensen te inspireren en ontwikkelen. De training laat vaak langdurige stretchmarks achter, van mensen die buiten hun comfortzone (leren) treden. Bedankt voor deze ervaring, het was a Hell of a Ride!

addy van Ladestijn

“What unites people? Armies? Gold? Flags?
No. It’s stories!”

Storytellers van deze organisaties gingen je voor

The power of Storytelling

Storytelling doet veel mensen denken aan fictie; een lekkere zomer roman, een fabel of sprookje. Maar een ‘story’ is niet alleen fictie. Eigenlijk vertellen we elke dag ‘stories’. Hoe we ons verleden zien, hoe we ons onze toekomst voorstellen, dit zijn allemaal ‘stories’. Hoe we een boodschap verpakken, een product of service beschrijven, zijn ook ‘stories’. Een pitch, presentatie, een pleidooi. allemaal ‘stories’.

“Stories geven kleur en diepte aan saaie data en zorgen ervoor dat mensen ermee kunnen connecten.” (Peter Gruber)

“Stories are data with a soul” (Brene Brown).

We kunnen niet meer zonder, want het is een van de meest krachtige tools om mensen aan je boodschap te binden.

Iedereen kan dus al storytellen. Maar waarom zijn dan niet alle stories pakkend? Wat maakt dat een story impact heeft? Al 15 jaar werkt Marco Gala met storytelling in al zijn trainingen en trajecten over de hele wereld en hij weet inmiddels wat wel en niet werkt en wat een story nodig heeft om écht effectief te zijn.

Omdat hem veel werd gevraagd om zijn kennis en inzichten te delen, heeft hij deze masterclass ontwikkeld.

"Great stories happen to those, who can tell them!"
- Ira Glass

woensdag 7 december 2022

van 19:00u tot 22:00u

Na deze masterclass...

over de Kunst van Storytelling

Voor wie?

Storytelling is een cruciale tool voor leidinggevenden, trainers, sprekers, coaches, managers, ondernemers, marketeers, kortom voor iedereen die anderen wil raken, boeien, binden, inspireren en in beweging wil krijgen met een boodschap.

Door wie?

Marco Gala geeft deze masterclass zelf. Hij zet storytelling al jarenlang in in zijn trainingen, events en transformatie trajecten wereldwijd. Hij weet wat werkt en wat niet. Hij spreekt vanuit kennis én ervaring.

Opzet?

Deze training is hands-on. Je leert de structuur van storytelling en gaat er zelf mee aan de slag. Je leert zelf pakkende stories maken én vertellen. We gaan beide elementen finetunen zodat je er meteen mee aan de slag kunt.

Masterclass Storytelling

Wat gaan we doen?

Of beter welke vragen worden beantwoord?

– Wat is de power van storytelling?

– Hoe kom je tot een goede story?

– Hoe maak je impact met een story?

– Welke structuur heeft een story?

– Hoe ‘vind’ je je eigen stories?

– Hoe maak je je eigen pakkende story?

Kunst van Storytelling

Locatie & Tarief

Maandag 4 juli​ 2022

19:00u – 22:00u

€225

Inclusief materialen.

Exclusief btw.

De Kunst van Storytelling
Dagen
Uren
Minuten
Seconden
Helaas is de inschrijving voor deze Masterclass gesloten.

Reserveer jouw plek